Reklama
Polievky

Výborná grécka cícerová polievka – jednoduchý a rýchly recept

Reklama

Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni.

Ingrediencie

  • 500 g cíceru
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1 bobkový list
  • 2 ČL sušeného oregana
  • soľ
  • čierne mleté ​​​​korenie
  • šťava z 1-2 citrónov
  • 2 PL múky

Postup prípravy

  1. Cícer umyjeme a necháme ho cez noc namočený v studenej vode. Následne ho scedíme a poriadne prepláchneme veľkým množstvom vody.
  2. Cícer vložíme do veľkej panvice alebo hrnčeka a zalejeme veľkým množstvom vody ( aspoň 4 cm nad cícerom).
  3. Varíme cca 15 minút, počas varenia odstraňujeme drevenou vareškou penu z vrchu. Potom ho scedíme a vložíme späť do panvice.
  4. Reklama
  5. Pridáme toľko teplej vody, aby bol cícer celý ponorený. Privedieme do varu a pridáme olivový olej, nakrájanú cibuľu, oregano a bobkové listy. Znížime teplotu a varíme prikryté asi 1 – 2 hodiny, pokiaľ cícer nezmäkne. V prípade potreby dolievame vodu.
  6. Do mištičky dáme múku a citrónovú šťavu a postupne prilievame polievku. Šľaháme a zmes pridáme pomaly do polievky a okoreníme. Jemne miešame 2-3 minúty, kým polievka nezhustne.
  7. Servírujeme s olivami a s chlebom.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023