Preskočiť na obsah

Výborná vajíčková nátierka

    Výborná a lahodná vajíčková nátierka - klasický, zdravý recept

    Vajíčková nátierka je klasika. Obľúbená raňajková pomazánka je najlepšia v kombinácií s čerstvým pečivom. Táto nátierka je tiež ideálna na prípravu rýchlej večere a radí sa medzi najobľúbenejšie nátierky vôbec. Príprava vajíčkovej nátierky je rýchla a jednoduchá.

    Ingrediencie

    • 4 vajcia  
    • 80 g taveného syra alebo syra lučina 
    • 40 g masla 
    • Soľ  
    • Horčica podľa chuti  
    • Pažítka čerstvá 

    Postup

    1. Uvaríme si vajíčka natvrdo ( cca 10 minút) a necháme vychladnúť. Vajíčka si ošúpeme.  
    2. Vychladnuté vajíčka si nakrájame na malé kocky prípadne postrúhame najemno, pridáme zmäknuté maslo a syr a poriadne premiešame.  
    3. Podľa chuti môžeme dosoliť alebo pridať trošku horčice ( nemusí byť) 
    4. Podávame s čerstvým chlebom a s nasekanou čerstvou pažítkou navrchu.  
    Ďalšie inšpirácie