5/5 - (5x hodnotené)

Plnené šampiňóny môžete podávať buď ako predjedlo, alebo ako chutnú prílohu v kombinácii so šťavnatým pečeným kuracím mäsom.

Ingrediencie

  • olej 
  • 650 g hnedých šampiňónov 
  • 2 PL masla 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 20 g strúhanky 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • 30 g parmezánu 
  • 90 g smotanového syra 
  • petržlenová vňať 
  • čerstvo nasekaný tymián 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Plech na pečenie si vymažeme olejom. 
  2. Zo šampiňónov odstránime stonky a nahrubo ich nasekáme. Klobúčiky umiestnime na plech.  
  3. V panvici si rozohrejeme maslo a restujeme nasekané stonky šampiňónov asi 5 minút, kým sa neodstráni väčšina vlhkosti. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme asi minútu, kým sa nezačne uvoľňovať vôňa. Nakoniec pridáme strúhanku a restujeme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a odstránime z ohňa a necháme mierne vychladnúť. 
  4. V mise si zmiešame zmes šampiňónov, parmezán, smotanový syr, petržlenovú vňať a tymián. Dochutíme soľou a korením. Klobúčiky húb naplníme plnkou a posypeme ešte parmezánom. 
  5. Pečieme 20 minút, kým huby nezmäknú. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.