Reklama
Hlavné jedlá

Výborný slovenský guláš – recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa

Reklama

Guláš môžeme charakterizovať ako výdatnú a hustú polievku, ktorej podstatu tvorí dusené a varené hovädzie (alebo iné) mäso. Guláš obsahuje množstvo ďalších ingrediencií ako zemiaky, cibuľa, paradajky, cesnak, čierne korenie, červenú papriku a ďalšie. Guláš sa varí niekoľko hodín a okrem hovädzieho mäsa môžeme použiť aj mäso baranie či teľacie. Tento pokrm môžete nájsť hlavne v maďarskej kuchyni, ale svoje miesto si našlo aj na Slovensku.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového (alebo iného) mäsa
  • 4x cibuľa
  • 3 polievkové lyžice bravčovej masti
  • 1 kg zemiakov
  • 1 pohár leča
  • 1 kávová lyžica majoránky
  • 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
  • Mleté korenie
  • Reklama
  • Soľ

Postup prípravy

  1. Do veľkého hrnca pridáme 3 polievkové lyžice bravčovej masti a necháme roztopiť.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita.
  3. Do hrnca vložíme na kocky nakrájané mäso a chvíľu ho smažíme.
  4. Pridáme korenie a mletú červenú papriku a pomiešame.
  5. Všetko zalejeme vodou a varíme, až pokiaľ nebude mäso polomäkké.
  6. V nesledujúcom kroku do hrnca pridáme nakrájané zemiaky a lečo.
  7. Všetko spolu varíme, až pokiaľ nebude mäso úplne mäkké a lahodné.
  8. Nakoniec guláš dochutíme soľou, korením a pridáme majoránku.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023