Vyskúšajte tento overený recept na vyprážaného lososa, ktorý je vhodným jedlom na Vianoce ale aj Veľkú noc. Ak máte radi niečo zdravšie, tak môžete vyskúšať jeho pečenú verziu.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- losos
- Mlieko
- Soľ
- 100 g hladká múka
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- citrón
- Olej na vysmážanie, ideálne 200 g ghee masla
Postup prípravy
- Lososa umyjeme, osušíme, odstránime kožu a nakrájame na menšie kúsky. Ak ide koža ťažko dolu, na chvíľku dáme do mrazničky.
- Lososa trochu osolíme a pokvapkáme citrónom. Necháme chvíľku odležať.
- Medzitým si pripravíme trojobal. Do jednej nádoby nasypeme hladkú múku, do druhej si rozšľaháme vajcia s trochou mlieka a soli a do tretej nádoby nasypeme strúhanku.
- Najskôr lososa obalíme v múke z oboch strán, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec poriadne v strúhanke.
- Na panvici si rozohrejeme tuk (olej alebo maslo) a vyprážame do zlatista.