Vyskúšajte tento výborný recept na vyprážaného kapra s bielym vínom, ktorý určite oživí vašu vianočnú večeru.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na vyprážaného kapra
- 4 – 5 kúskov kapra
- Mlieko
- Soľ
- 100 g hladká múka
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- 3 PL bieleho vína
- tvrdý syr (napr. parmezán)
- Olej na vysmážanie, ideálne 200 g ghee masla
Postup prípravy vyprážaného kapra
- Kapra umyjeme, osušíme a minimálne na 2 hodiny, ideálne na noc naložíme do mlieka
- Vyberieme, osušíme, osolíme ale neumývame.
- Pripravíme si trojobal. Do jednej nádoby nasypeme hladkú múku, do druhej si rozšľaháme vajcia s bielym vínom a do tretej nádoby nasypeme strúhanku s postrúhaným syrom.
- Najskôr kapra obalíme v múke z oboch strán, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec poriadne v strúhanke.
- Na panvici si rozohrejeme tuk (olej alebo maslo) a vyprážame do zlatista.