Preskočiť na obsah

Vyprážaný kapor s bielym vínom, vianočný recept

Vyprážaný kapor s bielym vínom - vianočný recept

Vyskúšajte tento výborný recept na vyprážaného kapra s bielym vínom, ktorý určite oživí vašu vianočnú večeru.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na vyprážaného kapra

  • 4 – 5 kúskov kapra  
  • Mlieko 
  • Soľ 
  • 100 g hladká múka 
  • 2 vajcia 
  • 150 g strúhanky 
  •  3 PL bieleho vína 
  • tvrdý syr (napr. parmezán) 
  • Olej na vysmážanie, ideálne 200 g ghee masla 

Postup prípravy vyprážaného kapra

  1. Kapra umyjeme, osušíme a minimálne na 2 hodiny, ideálne na noc naložíme do mlieka  
  2. Vyberieme, osušíme, osolíme ale neumývame.  
  3. Pripravíme si trojobal. Do jednej nádoby nasypeme hladkú múku, do druhej si rozšľaháme vajcia s bielym vínom a do tretej nádoby nasypeme strúhanku s postrúhaným syrom.  
  4. Najskôr kapra obalíme v múke z oboch strán, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec poriadne v strúhanke.  
  5. Na panvici si rozohrejeme tuk (olej alebo maslo) a vyprážame do zlatista.  
REKLAMA
15x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *