Vianočná klasika, ktorá by nemala chýbať na žiadnom štedrovečernom stole.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- 4 – 5 kúskov kapra
- Mlieko
- Soľ
- 100 g hladká múka
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- Olej na vysmážanie, ideálne 200 g ghee masla
Postup prípravy
- Kapra umyjeme, osušíme a minimálne na 2 hodiny, ideálne na noc naložíme do mlieka
- Vyberieme, osušíme ale neumývame.
- Pripravíme si trojobal. Do jednej nádoby nasypeme hladkú múku, do druhej si rozšľaháme vajcia s trochou mlieka a soli a do tretej nádoby nasypeme strúhanku.
- Najskôr kapra obalíme v múke z oboch strán, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec poriadne v strúhanke.
- Na panvici si rozohrejeme tuk (olej alebo maslo) a vyprážame do zlatista.