Preskočiť na obsah

Vyprážaný králik v cmarovej marináde

...

Vyprážaný králik v cmarovej marináde je klasickým hlavným jedlom a pripravuje sa z mäsa králika nakrájaného na kusy a marinovaného v zmesi z cibule, cesnaku, soli a korenia. Marinovanie mäsa v tejto zmesi má za úlohu zjemniť a preniknúť doňho všetky chute a arómy.

Ingrediencie

  • 1 králik  
  • 500 ml cmaru 
  • 4 klinčeky 
  • cesnak  
  • 1 ČL sušeného oregana 
  • 1 ČL sušeného tymianu 
  • 1 ČL sušeného rozmarínu 
  • 1 ČL červenej papriky 
  • 2 ČL kajenského korenia 
  • 1 cibuľa  
  • 240 g múky 
  • soľ  
  • čierne mleté korenie 
  • olej 

Postup

  1. Králika vložíme do marinovacieho vrecka na zips s cmarom, cibuľou, cesnakom, oreganom, tymianom, rozmarínom, paprikou a 1 lyžičkou kajenského korenia. Marinujeme cez noc v chladničke. 
  2. Do mištičky alebo plytkého taniera dáme múku a kajenské korenie. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. 
  3. Vo väčšej panvici si rozohrejeme olej. Kúsky králika poriadne obalíme v múčnej zmesi a vysmažíme na rozohriatom oleji z každej strany do zlatista. 
Ďalšie inšpirácie
Svetové recepty