Reklama
Hlavné jedlá

Vyprážaný pangasius na masle – výborný recept

Reklama

Vyprážaný pangasius na masle je chutné a rýchle jedlo, ktoré je ideálne pre tých, ktorí majú radi morské plody. Pangasius je sladkovodná rýbka, ktorá je bežne dostupná v mnohých obchodoch s potravinami. Táto ryba má jemné biele mäso a mierne sladkú chuť, ktorá sa dobre hodí s maslom a citrónom.

Vyprážaný pangasius na masle sa hodí ako hlavné jedlo, ale môže sa tiež podávať ako súčasť morského taniera alebo ako súčasť obeda. Tento jednoduchý recept je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchlu a lahodnú možnosť, ako si pochutiť na morskej rybe.

Ingrediencie

  • 4 ks Pangasius filety
  • Maslo
  • Mletá červená paprika
  • Šťava z 1 citróna
  • Soľ
  • 500 g zemiaky

Postup prípravy

  1. Filety si umyjeme, vysušíme papierovou utierkou a pokvapkáme citrónom. Necháme 10 minút odstáť.
  2. Do panvice si dáme rozohriať maslo, filety osolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Keď je maslo rozpustené a začína prebublávať, osmažíme na ňom filety z každej strany dozlatista.
  3. Do hrnca dáme vodu a osolíme ju. Keď začne vrieť, pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Varíme, kým nebudú mäkké, vodu zlejeme a na zemiaky dáme maslo. Keď sa maslo rozpustí, podávame ako prílohu k pangasiusovi.

Najčastejšie otázky

Čo je pangasius?

Pangasius je sladkovodná rýbka, ktorá sa pestuje v juhovýchodnej Ázii, najmä v Vietnamu. V poslednej dobe sa stala populárnou aj v Európe a Amerike kvôli svojmu nízkemu obsahu tuku a relatívne nízkej cene

Ako sa pripravuje vyprážaný pangasius na masle?

Na prípravu vyprážaného pangasia na masle budete potrebovať čerstvé alebo mrazené filé pangasia, múku, vajce, strúhanku, soľ, korenie a maslo na vyprážanie.

Ako si môžem byť istý, že je pangasius čerstvý?

Pangasius by mal mať jasnú farbu, čisté oko, a nemal by mať nepríjemný zápach. Ak má nejaké známky hnijúceho mäsa alebo silný zápach, nie je čerstvý a neodporúča sa ho konzumovať.

Ako sa dá recept upraviť na zdravšiu verziu?

Pre zdravšiu verziu môžete použiť menej masla alebo namiesto neho použiť zdravšie rastlinné oleje. Okrem toho môžete použiť celozrnnú múku a strúhanku alebo vynechať strúhanku úplne a pangasiusa opekať na grile namiesto vyprážania v masle.

Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023
Reklama