Preskočiť na obsah

Wrap s avokádom, kuracím mäsom a zeleninou, osviežujúci recept

Wrap s avokádom, kuracím mäsom a zeleninou, osviežujúci recept

Tento osviežujúci a zdravý wrap s avokádom, kuracím mäsom a širokým spektrom farebnej zeleniny predstavuje skutočný gastronomický zážitok. Kombinácia čerstvých a vyvážených ingrediencií vytvára výnimočný pokrm, ktorý okúzli nielen chuťové poháriky, ale aj zrak. Zábavná a chutná voľba pre ľahký obed, rýchlu večeru alebo dokonca piknik, tento wrap poskytuje harmóniu chutí, textúr a farieb.

Na začiatok, tenké plátky ugrilovaného kuracieho mäsa pridávajú šťavnatosť a bielkoviny, čím vytvárajú pevný a sýty základ. Na vrchole tohto štruktúrovaného základu nájdeme plátky zrelého avokáda, ktoré pridávajú krémovosť a zdravé tuky. Vzácne zlatozelené avokádo dodáva jedlu aj vizuálnu eleganciu.

Červená cibuľa, paradajka a uhorka vytvárajú farebný a chutný mix zeleniny. Tenké prúžky červenej cibule dodávajú jemnú ostrú chuť, zatiaľ čo plátky paradajky pridávajú sladkú a šťavnatú charakteristiku. Prúžky uhorky zase prinášajú osviežujúcu chrumkavosť, ktorá dodáva wrapu výnimočnú textúru.

Jogurtový dressing s čerstvým koriandrom pridáva k receptu vynikajúci a osviežujúci prvok. Kombinácia gréckeho jogurtu s bylinkami dodáva pokrmu pikantnosť, zatiaľ čo koriander pridáva exotickú arómu a chuť. Dressing je krásnym spojením sviežosti a plnosti chutí, ktoré harmonicky doladia celý pokrm.

Dôležitým momentom receptu je aj kreatívne zabalenie tortíl, kde všetky ingrediencie nájdete v jednom štvorcovom balení. Toto zabalenie nielenže prispieva k estetike jedla, ale zabezpečuje aj praktické a pohodlné servírovanie. Každý hryz ponúka chuťovú a textúrnu rozmanitosť, čo robí z tohto wrapu skutočný zážitok.

Tento wrap s avokádom, zeleninou a kuracím mäsom je viac než len pokrmom. Je to kulinársky zážitok, ktorý zahŕňa všetky zmysly a poskytuje nezabudnuteľnú chuťovú paletu. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, čo robí tento recept ideálnym pre tých, ktorí hľadajú zdravé a pestré jedlo na každodenné príležitosti.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na wrap s avokádom, kuracím mäsom a zeleninou

Postup prípravy wrapu s avokádom, kuracím mäsom a zeleninou

Čas prípravy: 45 minutes

Príprava kuracieho mäsa

Príprava kuracieho mäsa

Nakrájajte kuracie prsia na rovnomerné plátky, ktoré majú približne rovnakú hrúbku. Mäso mierne naklepte, aby sa dosiahla rovnomerná hrúbka a rýchlejšie sa prepieklo. V miske pripravte marinádu z olivového oleja, citrónovej šťavy, strúčika pretlačeného cesnaku, sušených bylín, soli a mletého čierneho korenia. Mäso namočte do tejto marinády a nechajte ho odpočívať aspoň 15 – 30 minút. Na rozohriatej grilovacej panvici alebo grile mäso opečte z oboch strán, kým nebude krásne zlatohnedé a upečené zvnútra. Odložte na sbok a nechajte ho krátko odpočívať, potom narežte na tenké plátky.

Príprava zeleniny

Príprava zeleniny

Umyte a dôkladne osušte listový šalát. Odtrhnite lístky a položte ich na spodnú časť každej tortily, pričom ponechajte miesto na ďalšie vrstvy. Paradajku umyte, nakrájajte na tenké plátky a osušte. Uhorku ošúpte, nakrájajte na tenké prúžky alebo kolieska. Červenú cibuľu ošúpte, nakrájajte na tenké prúžky a namočte do studenej vody, aby sa zmiernila ostrá chuť. Môžete použiť ľubovoľnú zeleninu podľa chuti.

Príprava avokáda

Príprava avokáda

Avokádo rozkrojte, odstráňte kôstku a lyžičkou vydlabte vnútro. Narežte ho na tenké plátky.

Príprava dressingu

Príprava dressingu

V malej miske zmiešajte grécky jogurt s jemne nasekaným čerstvým koriandrom. Dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.

Skladanie a servírovanie

Skladanie a servírovanie

Na každú tortilu položte pár plátkov kuracieho mäsa, avokáda a zeleninových prísad. Na vrch naneste lyžičkou podľa chuti dresing. Opatrne zrolujte jednu stranu tortily cez plnku a potom oba konce preložte, aby sa obsah pevne zabalil. Wrap je pripravený na servírovanie. Wrapy môžete podávať celé alebo ich rozkrojiť na polovicu pre jednoduchšie jedenie. Doprajte si ich čerstvé ako ľahký obed, večeru alebo do piknikového balíčka.

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Videorecept na wrap s avokádom

Najčastejšie otázky o wrape s avokádom, kuracím mäsom a zeleninou

Môžem použiť iný druh mäsa namiesto kuracieho?

Áno, môžete použiť iné druhy mäsa, ako napríklad hovädzie, bravčové alebo tofu, aby ste prispôsobili recept svojim preferenciám.

Aký typ tortily je pre tento wrap najlepší?

Odporúčame použiť celozrnnú tortilu, ktorá je bohatšia na vlákninu a živiny. Ak máte radi rôzne chute, môžete vyskúšať aj tortily z rôznych obilnín, ako napríklad kukuričnú alebo špaldovú.

Mohol/a by som pridať ďalšiu zeleninu podľa vlastnej chuti?

Samozrejme! Tento recept je veľmi flexibilný. Môžete pridať ďalšiu zeleninu, ako napríklad papriku, špenát, alebo dokonca kukuricu, podľa toho, čo máte k dispozícii a čo vám chutí.

Ako dlho vydrží tento wrap čerstvý?

Najlepšie je konzumovať wrap čerstvý ihneď po príprave, aby bol šťavnatý a chrumkavý. Ak ho však chcete uložiť na neskoršie, zabaľte ho do potravinárskej fólie a uchovávajte v chladničke. Konzumujte ho čo najskôr, aby ste si uchovali kvalitu a čerstvosť ingrediencií.

Akým spôsobom môžem zvýrazniť chuť tohto wrapu?

Na zvýraznenie chutí môžete pridať do jogurtového dresingu rôzne bylinky, ako napríklad petržlen, nasekaný koriander alebo bazalku. Taktiež môžete pridať trochu citrónovej šťavy pre osviežujúcu kyslosť.

Aký druh avokáda je najlepší na tento recept?

Na tento recept je najlepšie použiť avokádo, ktoré je zrelé, ale stále pevné. Avokádo by malo byť mäkké, no nie príliš prezreté aby sa ľahko krájalo na plátky.

REKLAMA
35x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *