Yorkshirský puding je pečený puding vyrobený z cesta z vajec, múky a mlieka alebo vody. Bežná britská príloha, je to všestranné jedlo, ktoré možno podávať mnohými spôsobmi v závislosti od jeho ingrediencií.

Ingrediencie

  •  75 g hladkej múky 
  •  ¼ ČL soli 
  •  2 veľké vajcia 
  •  120 ml plnotučného mlieka 
  •  4 PL rastlinného oleja 

Postup prípravy

  1. Do väčšej misy pridáme múku a soľ. Šľaháme a pomaly prilievame mlieko, aby nám nevznikli hrudky. Zašľaháme vajíčko a odložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Zapnite rúru na 220 °C a vložíme do nej formu na muffiny, pričom do každého otvoru na muffin dáme 1 ČL oleja. Položíme na stredný rošt rúry na 10 minút. Olej by mal začať dymiť. Potom do každého otvoru dáme cesto na Yorkshirský puding do 1/3 a pečieme 15-20 minút, kým sa nezdvihnú a nezhnednú. Počas pečenia neotvárame dvierka, aby puding neklesol.