Yorkshirský puding je pečený puding vyrobený z cesta z vajec, múky a mlieka alebo vody. Bežná britská príloha, je to všestranné jedlo, ktoré možno podávať mnohými spôsobmi v závislosti od jeho ingrediencií.
Ingrediencie
- 75 g hladkej múky
- ¼ ČL soli
- 2 veľké vajcia
- 120 ml plnotučného mlieka
- 4 PL rastlinného oleja
Postup prípravy
- Do väčšej misy pridáme múku a soľ. Šľaháme a pomaly prilievame mlieko, aby nám nevznikli hrudky. Zašľaháme vajíčko a odložíme na 30 minút do chladničky.
- Zapnite rúru na 220 °C a vložíme do nej formu na muffiny, pričom do každého otvoru na muffin dáme 1 ČL oleja. Položíme na stredný rošt rúry na 10 minút. Olej by mal začať dymiť. Potom do každého otvoru dáme cesto na Yorkshirský puding do 1/3 a pečieme 15-20 minút, kým sa nezdvihnú a nezhnednú. Počas pečenia neotvárame dvierka, aby puding neklesol.
Ďalšie recepty
Pfeffernüsse - vianočný recept
Cukrové paličky - originálny vianočný recept
Čokoládové madlenky - vianočný recept
Výborné čokoládové crinkles - chutný recept
Roast beef s chrumkavými pečenými zemiakmi a yorkshirským pudingom - originálny recept
Amaretti koláčiky - vianočný recept
Kedgeree - rýchly anglický recept na údenú tresku s ryžou a vajíčkom
Makové linecké koláčiky - chutný recept
Babičkina domáca vianočka - tradičný recept
Najlepšia vianočná kapustnica s hubami - pravý slovenský recept