...

Tieto plnené cukety naložené chutnými paradajkami, feta syrom a čerstvými bylinkami môžete mať hotové už do 20 minút. Vyskúšajte tento jednoduchý a zdravý recept.

Ingrediencie

  • 3 cukety  
  • olivový olej  
  • soľ  
  • korenie 4 farieb 
  • Sušené oregano  
  • 170 g cherry paradajky  
  • 3 jarné cibuľky (biele aj zelené časti) 
  • 150 g syra feta  
  • 6 až 10 nasekaných lístkov čerstvej mäty 
  • Veľká hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate 
  • Kôra z 1 citróna 
  • Šťava z citróna  

Postup prípravy

  1. Cukety orežeme a prekrojíme na polovice. Z oboch strán ich poriadne potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou, korením a oreganom. Zahrejeme si grolovaciu panvicu na strednú teplotu pokvapkanú olivovým olejom a pridáme cukety dužinou nadol. Grilujeme  3 – 5 minút alebo kým nie sú mäkké a okraje jemne zuhoľnatené. Potom cukety otočíme na druhú stranu a grilujeme ďalších aspoň 3 – 5 minút. Odstránime z tepla a necháme vychladnúť.  
  2. Vychladnuté cukety vydlabeme malou lyžičkou, aby vznikli malé lodičky, pričom dužinu nevyhadzujeme. Ak je dužina príliš mokrá, poriadne ju vyžmýkame a vložíme do misky. Pridáme cherry paradajky prerezané na polovice, cibuľky nasekané nadrobno, rozdrvený syr feta, mätu, petržlenovú vňať  a citrónovú kôru. Na zmes pridáme kvapku šťavy z citróna a posypeme oreganom. Pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame.  
  3. Plnkovú zmes pomocou lyžičky navrstvíme do cuketových lodičiek a servírujeme s tzatziky.