Reklama
Bezmäsité jedlá

Zapekane batáty so zeleninou – FIT recept

Reklama

Tieto zapekané sladké zemiaky sú super zdravé a vhodné ako vegetariánska večera.

Ingrediencie

  • 6 batatov
  • 1 PL olivový olej
  • soľ
  • 120 ml mlieko
  • 60 g kyslá smotana
  • 4 PL roztopené maslo
  • 350 g mozarella
  • 180 g sterilizovaná čierna fazuľa
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g cherry paradajky
  • 1 avokádo
  • 1 malé jalapeňo
  • 120 g smotanový syr

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 190 °C. Bataty poriadne poumývame, osušíme papierovými utierkami, popicháme ich po celom povrchu vidličkou, potrieme olejom a osolíme. Umiestnime ich priao na rošty a pečieme aspoň hodinu, kým nebudú úplne mäkké.
  2. Po dopečení ich umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme úplne vychladnúť. Z vrchu každého zemiaka pozdĺžne odrežeme tenkú vrstvu, a vydlabeme vnútro, ktoré vložíme do veľkej misy.
  3. Reklama
  4. Do misy k zemiakom pridáme mlieko, kyslú smotanu a maslo. Poriadne premiešame, potom pridáme 250 g mozarelly, čiernu fazuľu, zelenú cibuľu a cesnak a dochutíme soľou.
  5. Touto zmesou naplníme upečené zemiaky, na vrch dáme zvyšok mozarelly a pečieme, kým sa syr neroztopí ( asi 10 až 15 minút)
  6. Pred podávaním dáme navrch nakrájané paradajky, avokádo, jalapeňo a rozdrobený smotanový syr.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023