Reklama
Hlavné jedlá

Zapekané špagety s mletým mäsom a syrom – výborný recept

Reklama

Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej vrstve syra navrchu.

Ingrediencie

  • Olej na vymazanie pekáča
  • 200 g špagety
  • 2 PL olivový olej
  • 1 žltá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie
  • oregano
  • tymián
  • 1  plechovka drvených paradajok
  • Čerstvá bazalka
  • 225 g strúhaná mozzarella
  • 65 g čerstvo nastrúhaný parmezán
  • Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Pekáč si vymažeme olejom a vo vriacej osolenej vode si uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a odložíme bokom.
  2. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita, asi 5 minút. Pridáme cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Potom pridáme mleté ​​hovädzie mäso, ochutíme soľou, korením, oreganom, tymiánom a restujeme, kým nebude mäso hnedé, asi 8 minút.
  3. Reklama
  4. V miske vystlanej papierovými utierkami scedíme tuk a mäso vrátime na panvicu. Prilejeme drvené paradajky, nasekanú bazalku a dusíme asi 10 minút. Dochutíme ešte soľou a korením podľa chuti.
  5. Špagety pridáme do panvice a premiešame, aby sa obalili v omáčke. Takto obalené špagety dáme do pekáča aj s omáčkou, vrch posypeme mozzarellou a parmezánom.
  6. Pečieme, kým sa syr neroztopí a cestoviny nezohrejú, asi 20 minút. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023