Preskočiť na obsah
...

Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej vrstve syra navrchu.

Ingrediencie

  • Olej na vymazanie pekáča 
  • 200 g špagety  
  • 2 PL olivový olej 
  • 1 žltá cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • oregano 
  • tymián 
  • 1  plechovka drvených paradajok 
  • Čerstvá bazalka 
  • 225 g strúhaná mozzarella 
  • 65 g čerstvo nastrúhaný parmezán 
  • Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu 

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Pekáč si vymažeme olejom a vo vriacej osolenej vode si uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a odložíme bokom. 
  2. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita, asi 5 minút. Pridáme cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Potom pridáme mleté ​​hovädzie mäso, ochutíme soľou, korením, oreganom, tymiánom a restujeme, kým nebude mäso hnedé, asi 8 minút. 
  3. V miske vystlanej papierovými utierkami scedíme tuk a mäso vrátime na panvicu. Prilejeme drvené paradajky, nasekanú bazalku a dusíme asi 10 minút. Dochutíme ešte soľou a korením podľa chuti. 
  4. Špagety pridáme do panvice a premiešame, aby sa obalili v omáčke. Takto obalené špagety dáme do pekáča aj s omáčkou, vrch posypeme mozzarellou a parmezánom. 
  5. Pečieme, kým sa syr neroztopí a cestoviny nezohrejú, asi 20 minút. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. 
Ďalšie inšpirácie
Svetové recepty