Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej vrstve syra navrchu.
Ingrediencie
- Olej na vymazanie pekáča
- 200 g špagety
- 2 PL olivový olej
- 1 žltá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- soľ
- mleté čierne korenie
- oregano
- tymián
- 1 plechovka drvených paradajok
- Čerstvá bazalka
- 225 g strúhaná mozzarella
- 65 g čerstvo nastrúhaný parmezán
- Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. Pekáč si vymažeme olejom a vo vriacej osolenej vode si uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a odložíme bokom.
- Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita, asi 5 minút. Pridáme cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Potom pridáme mleté hovädzie mäso, ochutíme soľou, korením, oreganom, tymiánom a restujeme, kým nebude mäso hnedé, asi 8 minút.
- V miske vystlanej papierovými utierkami scedíme tuk a mäso vrátime na panvicu. Prilejeme drvené paradajky, nasekanú bazalku a dusíme asi 10 minút. Dochutíme ešte soľou a korením podľa chuti.
- Špagety pridáme do panvice a premiešame, aby sa obalili v omáčke. Takto obalené špagety dáme do pekáča aj s omáčkou, vrch posypeme mozzarellou a parmezánom.
- Pečieme, kým sa syr neroztopí a cestoviny nezohrejú, asi 20 minút. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.