Preskočiť na obsah

Zavárané huby v sladkokyslom náleve, overený recept

Zavárané huby v sladkokyslom náleve - overený recept

Nazbierali ste plný košík húb a neviete čo s nimi? Zavarte ich!

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na zavárané huby

  • Očistené a nakrájané huby 
  • 1 – 2 ks cibule 
  • 250 ml vody 
  • 80 ml octu 
  • 2 PL kryštálového cukru 
  • 2 malé bobkové listy 
  • 4 guličky nového korenia 
  • 8 guličiek celého čierneho korenia 
  • horčicové semienka 
  • ½ ČL soli 

Postup prípravy zaváraných húb

  1. Poháre poriadne umyjeme a necháme úplne vysušiť. Do každého pohára dáme 1-2 kolieska cibule a horčicové semienka. (Kto má rád pikantné môže pridať aj kúsok feferónky) 
  2. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Ak sú maličké, necháme vcelku. Do hrnca dáme nakrájané huby, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme 1-2 minúty, vodu zlejeme a huby poriadne prepláchneme. 
  3. Do hrnčeka si dáme vodu, ocot, cukor, bobkové listy, nové a čierne korenie, soľ a privedieme do varu. Varíme asi 5 minút a necháme vychladnúť.  
  4. Do pripravených pohárov vložíme predvarené huby a zalejeme studeným nálevom. Nálev musí byť všade, môžeme si pomôcť nožíkom a huby poposúvať a doliať nálevom.  
  5. Dáme viečka a sterilizijeme 20 minút pri 90 °C a na druhý deň znova 20 minút pri 90 °C. 
REKLAMA
12x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *