Reklama
Dezerty

Zázvorové sušienky plnené pomarančovým krémom – originálny recept

Reklama

Tieto sušienky kombinujú typické zimné chute: zázvor zvonku a citrusový nádych vo vnútri.

Ingrediencie

Sušienky 

  • 350 g hladkej múky
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • Štipka soli
  • 185 g masla izbovej teploty
  • 200 g cukru plus 100 g na obaľovanie
  • 1 veľké vajce
  • 70 g melasy
  • 1 PL strúhaný čerstvý zázvor

Krém 

  • 115 g masla izbovej teploty
  • 1 ČL strúhanej pomarančovej kôry ( aj viac podľa chuti)
  • 200 g práškového cukru
  • 1 PL smotana na šľahanie

Postup prípravy

  1. Do misky si dáme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ a poriadne zamiešame. V druhej miske si vyšľaháme maslo a 200 g cukru na strednom stupni do svetlej a nadýchanej hmoty, asi 3 minúty. Zašľaháme vajce, melasu a zázvor.
  2. Na mixéri znížime rýchlosť a postupne prisypávame a zašľahávame múčnu zmes. Keď je cesto poriadne spojené, prikryjeme misku a dáme do chladničky asi na 1 hodinu.
  3. Reklama
  4. 2 väčšie plechy si vystelieme papierom na pečenie. Zvyšných 100 g cukru si dáme do menšej misky. Z pol lyžice cesta vytvarujeme guľôčku a obalíme ju v cukre. Takto spracujeme všetko cesto, pričom obalené guľôčky ukladáme cca 3 cm od seba. Keď máme plech hotový, dáme ho do mrazničky na 15 minút.
  5. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme8 až 10 minút, kým nie sú sušienky nafúknuté. Po dopečení necháme 5 minút chladnúť na plechu, potom preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
  6. Pomocou mixéra si vyšľaháme maslo, kým nebude bledšie a krémové. Pridáme pomarančovú kôru a zašľaháme. Potom znížime rýchlosť na nízku a postupne pridávame preosiaty cukor. Nakoniec zašľaháme smotanu. Sušienky spájame pomocou krému.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023