Tento recept na zdravú domácu majonézu je veľmi jednoduchý a rýchly. Z ingrediencií v tomto recepte dokážete vyrobiť približne 300 ml majonézy, ktorú môžete použiť na dochutenie vášho vianočného, alebo veľkonočného šalátu. Vyskúšajte tiež recept na výborný zemiakový šalát.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- 2 žĺtky
- 1PL horčice (dijonská, kremžská)
- 200 ml rastlinného oleja
- Citrón (alebo limetka)
- Soľ
- Čierne mleté korenie
Postup prípravy
- Všetky suroviny si nachystáme aspoň dve hodiny vopred, aby mali izbovú teplotu.
- Do misky si dáme žĺtka, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Metličkou alebo šľahačom šľaháme. Pomaličky (po kvapkách) prilievame za stáleho šľahania olej, pokiaľ nezačne zmes hustnúť. Potom môžeme pridávať olej vo väčšom množstve.
- Podľa potreby dochutíme soľou a korením, prípadne šťavou z citróna.