Tento jednoduchý recept na čučoriedkové muffiny odporúčame robiť vo forme na 12 košíčkov. Do prázdnych košíčkov treba pridať 1 až 2 polievkové lyžice vody. Takto sa košíčky s vodou zohrejú rovnakou rýchlosťou ako košíčky s muffinovým cestom, čo pomôže muffinom upiecť sa rovnomerne.

Ingrediencie

  • 195 g hladkej múky 
  • 150 g kryštálového cukru plus 1 PL 
  • 1/4 ČL soli 
  • 2 ČL prášku do pečiva 
  • 80 ml oleja 
  • 1 vajce 
  • cca 120 ml mlieka  
  • 1 a ½ ČL vanilkového extraktu 
  • 1 hrnček čerstvých čučoriedok 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami. 
  2. Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Do druhej misy dáme olej, vajce, mlieko a vanilku. Poriadne vyšľaháme a potom prilejeme mliečnu zmes do misky so suchými ingredienciami a jemne premiešame, aby sa zmes poriadne spojila. Nakoniec jemne primiešame čučoriedky.  
  3. Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾ a vrch posypeme kryštálovým cukrom.  
  4. Pečieme 15 – 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.