Preskočiť na obsah

Zemiakový šalát bez majonézy, slovenský recept

Zemiakový šalát bez majonézy - slovenský recept

Chcete si vychutnať zemiakový šalát bez výčitiek? Vyskúšajte túto verziu bez majonézy.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na zemiakový šalát bez majonézy

  • 5 – 6 veľkých zemiakov 
  • 5 vajec 
  • 1 veľká cibuľa  
  • 1 väčšia mrkva 
  • Konzerva sterilizovaného hrachu 
  • 2 – 3 nakladané uhorky (podľa chuti) 
  • Šťava z nakladaných uhoriek 
  • smotanový jogurt (podľa chuti) 
  • 2 PL francúzska horčica 
  • Smotana na šľahanie 
  • Práškový cukor 
  • Soľ 
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy zemiakového šalátu bez majonézy

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke domäkka a necháme vychladnúť. Vajcia si uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť a mrkvu uvaríme domäkka. 
  2. Do väčšej misy nakrájame na kocky ošúpané zemiaky a vajíčka. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a mrkvu nakrájanú na kocky ( môžeme ju najemno nastrúhať). Nakoniec pridáme na kocky nakrájané prípadne najemno nastrúhané uhorky.  
  3. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Pridáme jogurt a horčicu a zamiešame. Ak je potreba pridáme ešte jogurt. Zjemníme trochou smotany na šľahanie, kto nemá rád tekutejší šalát smotanu nepridáva. Poriadne premiešame. Dochutíme šťavou z uhoriek a trochou práškového cukru. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme alebo okyslíme šťavou z uhoriek. 
REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *