Chrumkavé zvonku, nadýchané vo vnútri a bohato okorenené indickými príchuťami. Tento recept na Bombay Potatoes alebo zemiaky z Bombaja je dokonalou prílohou ku každému indickému jedlu.
Ingrediencie
- 1 PL strúhaného zázvoru
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- 6 veľkých paradajok
- 800 g nových zemiakov
- 3 PL slnečnicového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 2 zelené chilli papričky
- 1 ČL semienka čiernej horčice
- 2 ČL mletého koriandra
- ½ ČL kurkumy
- 1 ČL mletého kmínu
- 2 ČL garam masala
- malý zväzok koriandra, nasekaný
Postup
- Do mixéra vložíme zázvor, cesnak a štyri paradajky a rozmixujte dohladka. Odložíme bokom.
- Vo veľkom hrnci uvaríme zemiaky na miernom ohni v osolenej vode do varu a varíme 8- 10 min. resp. kým nebudú mäkké. Scedíme a necháme vychladnúť.
- Rozohrejeme si olej vo veľkej panvici a osmažíme si na ňom cibuľu so štipkou soli. Restujeme na strednej teplote cca 10 minút alebo dozlatova. Do panvice pridáme chilli papričky, horčičné semienka, mletý koriander, kurkumu, rascu a garam masalu a smažíme ďalšie 2 minúty. Pridáme paradajkovú zmes a dusíme domäkka, potom opatrne vmiešame zemiaky a zvyšné paradajky. Podľa chuti okoreníme. Bombajské zemiaky jemne dusíme niekoľko minút, kým sa všetko nezohreje, a potom podávame s koriandrom.