12x hodnotené

Vyskúšajte recept na toto obľúbené ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje hlavne na východe Slovenska. Táto výborná polievka patrí tiež k tradičnému štedrovečernému pokrmu.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do misky dáme sušené huby a zalejeme ich vodou. Necháme ich 10 minút namočené, aby zmäkli.  
  2. Do hrnca dáme šťavu z kyslej kapusty. Ak je príliš kyslá, prilejeme vodu. Pridáme prelisovaný cesnak, čierne korenie, bobkový list a soľ. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni. Potom pridáme scedené huby a varíme 10 – 15 minút.  
  3. Z polievky trochu odoberieme, necháme vychladnúť a zahustíme múkou. Poriadne premiešame, aby nezostali z múky hrudky a potom ju vlejeme späť do polievky. Miešame a necháme prevariť, aby polievka mierne zhustla.  
  4. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Orestujeme do sklovita a touto zmesou polejeme polievku pred servírovaním.