Preskočiť na obsah

Bambusové výhonky

Bambusové výhonky sú obľúbeným prísadou v ázijskej kuchyni a poskytujú jedinečnú chuť a textúru. Tieto výhonky sú mladé výhonky bambusu, ktoré sa zbierajú predtým, než sa stane drevitými stonkami. Majú sviežu a chrumkavú konzistenciu, s jemným a dochutným zeleným odtieňom. Bambusové výhonky sú bohaté na vlákninu a obsahujú rôzne vitamíny a minerály, ako napríklad vitamíny skupiny B, vitamín C, draslík a vápnik. V kuchyni sa používajú vo varených, pečených, dusených aj smažených jedlách. Sú vynikajúcim doplnkom do polievok, miešaných zeleninových pokrmov, wokových jedál, kari, šalátov a podobne. Ich chuť sa dobre kombinuje s inými zložkami a dokážu pridať jedinečnú textúru a exotický nádych do jedál.