Preskočiť na obsah

Bravčové mäso

Bravčové mäso je jednou z najbežnejších prísad používaných v mnohých kuchyniach po celom svete. Bravčové mäso je získané z ošípaných a zvyčajne sa používa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad pečené mäsové jedlá, guláše, omáčky, šaláty alebo grilované mäsové jedlá. Bravčové mäso obsahuje vysoký podiel bielkovín a železa, ako aj vitamíny skupiny B, zinok a selén. Mäso môže byť ďalej prispôsobené rôznymi koreninami a prísadami, aby sa dosiahla výrazná chuť a aroma. Vzhľadom na jeho všestrannosť a dostupnosť, bravčové mäso je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdroj bielkovín pre svoje jedlá.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Výborný slovenský guláš - recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa

Výborný slovenský guláš, recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa

Guláš je klasické jedlo, ktoré je obľúbené nielen na Slovensku, ale v mnohých kuchyniach strednej a východnej Európy. Pôvodne pochádza z Maďarska, ale na Slovensku… Čítať viac »Výborný slovenský guláš, recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa