Preskočiť na obsah

Kardamón

Kardamón je aromatické korenie pochádzajúce z juhovýchodnej Ázie a Blízkeho východu. Má charakteristickú vôňu a chuť, ktorá mu dodáva korenistý, citrusový a ľahko sladkastý charakter. Kardamón sa často používa ako prísada v mnohých jedlách, najmä v ázijskej a arabskej kuchyni. Môže sa použiť ako korenie do mäsových jedál, ryže, cestovín, dezertov a nápojov. Okrem svojho chuťového prínosu, kardamón má aj množstvo zdravotných výhod. Je bohatý na antioxidanty a obsahuje silné antimikrobiálne látky, ktoré pomáhajú bojovať proti infekciám a zápalom v organizme. Kardamón tiež pomáha podporovať trávenie a znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Pre svoje chuťové aj zdravotné výhody je kardamón skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú pridať do svojich jedál korenistý a zdravý príkrm.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk