Preskočiť na obsah

Korenie

Korenie je základnou ingredienciou v mnohých kuchyniach po celom svete. Existuje množstvo druhov korenín s rôznymi chuťovými profilmi, ktoré môžu byť sladké, korenisté, pikantné alebo horké. Niektoré z najbežnejších druhov korenín zahŕňajú čierne korenie, koriander, kurkumu, kardamón, škorica, muškátový oriešok, klinček a mnohé ďalšie. Korenie sa používa na dochutenie mnohých jedál, vrátane mäsa, ryže, zeleniny, polievok, omáčok a dezertov. Korenie nie len dodáva chuť a arómu jedlu, ale má aj mnoho zdravotných výhod. Niektoré druhy korenín majú protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti a môžu pomáhať znižovať riziko mnohých chorôb. Korenie je dôležitou ingredienciou pre každého kuchára, ktorý chce dodať svojim jedlám jedinečnú chuť a zdravotné výhody.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk