Preskočiť na obsah

Kypriaci prášok

Kypriaci prášok je bielkovinná zmes, ktorá sa používa ako kvasivo v pečení. Pomáha cestu vykypriť a urobiť ju ľahkou a nadýchanou. Kypriaci prášok obsahuje bikarbónu sodnú a kyselinu citrónovú, ktoré spolu pri kontakte s tekutinou začnú reagovať a uvoľňovať oxid uhličitý, čím sa cesto nadúva. Je často používaný v receptoch na koláče, muffiny, buchty a iné pečivo.

Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím, výborný recept

Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím, výborný recept

Výborná babičkina hrnčeková bublanina s ovocím je vynikajúce dezertné jedlo, ktoré sa jednoducho a rýchlo pripravuje. Tento dezert môže obsahovať rôzne druhy ovocia, ako sú… Čítať viac »Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím, výborný recept