Preskočiť na obsah

Kyslá kvasená kapusta

Kyslá kvasená kapusta je tradičný fermentovaný pokrm, ktorý sa využíva v mnohých kuchyniach po celom svete. Vzniká fermentáciou čerstvej kapusty pomocou mliečnokyselých baktérií, ktoré menia cukry v kapuste na kyselinu mliečnu a iné látky. Tento proces dodáva kapuste kyslú chuť a vytvára bohatú paletu chutí a aróm. Kyslá kvasená kapusta je bohatá na vitamíny C a K, vlákninu a probiotiká, čo z nej robí zdravé a výživné jedlo. Okrem toho je tiež nízkokalorická a obsahuje málo tuku. Kyslá kvasená kapusta sa často konzumuje ako príloha k mäsovým jedlám, používa sa pri príprave polievok, šalátov či sendvičov. Jej kyslá chuť a bohatá textúra pridáva do jedál charakteristickú príchuť a zlepšuje ich stráviteľnosť. Okrem toho je kyslá kvasená kapusta aj známa pre svoje pozitívne účinky na trávenie a imunitný systém, a je považovaná za jeden z najstarších druhov fermentovaných potravín.

Najlepšia vianočná kapustnica s hubami, pravý slovenský recept

Najlepšia vianočná kapustnica s hubami, pravý slovenský recept

Vianočná kapustnica je jednou z najznámejších a najobľúbenejších slovenských sviatočných jedál. Tento tradičný vývar zo sladkokyslej kapusty, klobásy a ďalších surovín je súčasťou každej vianočnej… Čítať viac »Najlepšia vianočná kapustnica s hubami, pravý slovenský recept