Preskočiť na obsah

Mandrasová kari pasta

Mandrasová kari pasta je tradičná korenistá pasta používaná v juhovýchodnej indickej kuchyni, konkrétne v regióne Mysuru (Mandras). Táto pasta je vyrobená z rôznych korenistých a aromatických zložiek, vrátane čerstvého koriandra, zázvoru, cesnaku, kari listov, kurkumy, korenia kardamom, škorice a iných aromatických korení. Mandrasová kari pasta má bohatú a intenzívnu chuť s kombináciou korenistosti, horkosti a hrejivosti. Je vynikajúcim základom pre prípravu jedál s hustou omáčkou, kari, kuracím mäsom, rybami a zeleninou. Táto pasta pridáva jedlám výraznú chuť, farbu a vôňu. Mandrasová kari pasta je obľúbenou voľbou pre tých, ktorí majú radi korenisté a pikantné chute a je neoddeliteľnou súčasťou juhovýchodnej indickej kuchyne.