Preskočiť na obsah

Marhule

Marhule sú bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, čo ich robí zdravou potravinou. Obsahujú vitamín C, vitamín A, vitamín E, draslík, železo, vápnik a ďalšie živiny, ktoré prispievajú k správnemu fungovaniu organizmu. Ich vysoký obsah vlákniny pomáha udržiavať zdravú tráviaci systém a zlepšuje črevnú peristaltiku. Marhule sú využívané v rôznych kuchyniach po celom svete na prípravu dezertov, koláčov, džemov, kompótov, šalátov a ďalších jedál. Môžu sa konzumovať čerstvé, sušené, zmrazené alebo spracované do rôznych potravinových výrobkov. Ich sladká chuť a jemná aróma robia z marhúľ obľúbené ovocie pre mnohých ľudí.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Vianočná ovocná bublanina

Vianočná ovocná bublanina

Vianočná ovocná bublanina je klasický český a slovenský koláč, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchosť, variabilitu a výbornú chuť. Tento tradičný dezert, často pripravovaný počas… Čítať viac »Vianočná ovocná bublanina

Výborný a rýchly hrnčekový koláč - najlepší, fantastický, zdravý a jednoduchý

Výborný a rýchly hrnčekový koláč, najlepší, fantastický, zdravý a jednoduchý

Potrebujete upiecť niečo rýchle a jednoduché? Riešením je hrnčekový koláč, ktorý dokážete podávať do 30 minút. Je hneď hotový, nezašpiníte si kuchyňu a návšteva bude… Čítať viac »Výborný a rýchly hrnčekový koláč, najlepší, fantastický, zdravý a jednoduchý