Preskočiť na obsah

Mozzarella

Mozzarella je druh syra pôvodom z južného Talianska. Je to mäkký syr, ktorý sa vyrába z kravského mlieka. Má jemnú, kremovú chuť a je často používaný v talianskej kuchyni. Mozzarella sa používa ako prísada v mnohých druhoch jedál, ako sú napríklad pizza, cestoviny, sendviče, šaláty alebo na grilované jedlá. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú mäkký syr s jemnou chuťou. Okrem toho, že je chutná, mozzarella má aj určité zdravotné výhody. Je zdrojom bielkovín a vápnika, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a svalov. Mozzarella tiež obsahuje probiotiká, ktoré pomáhajú udržiavať zdravú črevnú mikroflóru a podporujú imunitný systém.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Rýchla a chutná tortilla pizza so šunkou, syrom a kukuricou

Rýchla a chutná tortilla pizza so šunkou, syrom a kukuricou

Tortilla pizza je moderným, rýchlym a jednoduchým spôsobom, ako si vychutnať všetky chute tradičnej pizze bez zbytočného trápenia sa s prípravou cesta. Tento recept je… Čítať viac »Rýchla a chutná tortilla pizza so šunkou, syrom a kukuricou