Preskočiť na obsah

Rasca

Rasca je korenie, ktoré sa získava z lúčnej rasce (Carum carvi). Sú to sušené semená tejto rastliny, ktoré majú aromatickú a ľahko sladkastú chuť. Rasca sa používa v mnohých receptoch ako korenie pre chlieb, zemiaky, mäso, omáčky, šaláty a ďalšie jedlá. Rasca sa používa aj na prípravu nápojov, ako sú napríklad rascový likér alebo rascový čaj. Rasca má aj niektoré zdravotné výhody, ako je napríklad podpora trávenia, zníženie nadúvania a bolesti brucha. Rasca sa používa v tradičnej európskej kuchyni už tisíce rokov a dodáva jedlám unikátnu chuťovú kombináciu. Rasca je dostupná vo forme celých semien alebo mletej formy a môže byť použitá na rôzne spôsoby v kuchyni.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Jednoduchá krémová cesnaková polievka - najlepší recept so šľahačkovou smotanou

Jednoduchá krémová cesnaková polievka, najlepší recept so šľahačkovou smotanou

Jednoduchá krémová cesnaková polievka je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí majú radi intenzívnu cesnakovú chuť. Táto polievka sa zvyčajne pripravuje s použitím základných ingrediencií, ako… Čítať viac »Jednoduchá krémová cesnaková polievka, najlepší recept so šľahačkovou smotanou