Preskočiť na obsah

Rebarbora

Rebarbora, známa aj ako rebarbora obyčajná (Rheum rhabarbarum), je trvácna rastlina patriaca do čeľade rdesnovitých (Polygonaceae). Je považovaná za zeleninu, ale v kuchyni sa často používa ako ovocie.

Rebarbora má dlhé, hrubé stonky, ktoré sa používajú v kuchyni a majú kyslú chuť. Majú charakteristickú červenú, ružovú alebo zelenú farbu a sú pokryté vláknitou šupkou. Listy rebarbory sú veľké, srdcovitého tvaru a majú výraznú zelenú farbu.

Rebarbora je obľúbená pre svoju kyslú chuť a je často používaná v rôznych receptoch na dezerty, ako sú koláče, štrúdle a kompóty. Je tiež často kombinovaná s cukrom alebo inými sladidlami, aby sa zmiernila jej kyslosť. Rebarbora je tiež bohatá na vitamíny C a K, vápnik a vlákninu.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk