Preskočiť na obsah

Sóda bikarbóna

Sóda bikarbóna je jedlá soda, ktorá sa používa ako kypriaci prostriedok pri pečení a varení. Je to biely prášok, ktorý sa po zmiešaní s kyselinou (napr. octom alebo citrónovou šťavou) uvoľňuje oxid uhličitý, ktorý zabezpečuje vykyprenie cesta. Sóda bikarbóna sa tiež používa ako prírodný čistič a neutralizátor pachu. Jej chuť je trochu slaná a horká, preto sa v receptoch používa iba v malých množstvách.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Šišky bez kysnutia, rýchly recept na domáce šišky

Šišky bez kysnutia, rýchly recept na domáce šišky

Šišky bez kysnutia predstavujú perfektnú voľbu pre tých, ktorí hľadajú rýchlu a jednoduchú cestu k sladkej pochúťke. V porovnaní s tradičnými šiškami, ktoré potrebujú hodinu… Čítať viac »Šišky bez kysnutia, rýchly recept na domáce šišky

Ako upiecť dokonalý medovníkový domček ako z rozprávky

Ako upiecť dokonalý medovníkový domček ako z rozprávky

Medovníkový domček je dnes neoddeliteľnou súčasťou vianočnej tradície, má za sebou bohatú a fascinujúcu históriu. Tieto sladké a dekoratívne diela sú nielen vizuálne atraktívne, ale… Čítať viac »Ako upiecť dokonalý medovníkový domček ako z rozprávky

Vianočné medovníčky, pravý sviatočný recept

Vynikajúce mäkké medovníčky, pravý sviatočný recept

Vianočné medovníčky predstavujú nielen výnimočnú súčasť slovenských a českých vianočných tradícií, ale sú obľúbené po celom svete. Toto malé, aromatické pečivo má nádherne bohatú chuť… Čítať viac »Vynikajúce mäkké medovníčky, pravý sviatočný recept