Preskočiť na obsah

Strúhanka

Strúhanka je prísada, ktorá sa používa na obaľovanie potravín pred ich smažením alebo pečením. Vyrába sa zo sušeného a nakrájaného bieleho chleba, ktorý sa potom nastrúha na hrubšie alebo jemnejšie kúsky. Strúhanka má jemnú textúru a mierne sladkastú chuť, ktorá pridáva do jedál novú dimenziu chuti a zlepšuje ich štruktúru. Môže sa použiť ako náhrada za múku v mnohých receptoch, ako sú napríklad smažené kuracie prsia, zemiakové placky, ryby a mnohé ďalšie. Jeho výhodou je, že má nízky obsah tuku a kalórií, a preto je vhodný aj pre osoby, ktoré sledujú svoju váhu alebo trpia cukrovkou. Strúhanka je tiež dobrým zdrojom vlákniny a vitamínov skupiny B, ktoré prispievajú k zdraviu nervového systému a k udržaniu správnej hladiny cholesterolu v krvi. Ak hľadáte jednoduchú a všestrannú prísadu, ktorá vylepší chuť vašich jedál a pridá im novú textúru, strúhanka je pre vás skvelou voľbou.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Vyprážané šampiňóny, najlepší recept

Vyprážané šampiňóny, najlepší recept

Vyprážané šampiňóny v trojobale predstavujú výnimočnú kombináciu čerstvých šampiňónov, chrumkavého obalu a lákavej krehkosti. Ich príprava je relatívne jednoduchá, no výsledkom je obdivuhodne chrumkavý a… Čítať viac »Vyprážané šampiňóny, najlepší recept

Výborné slivkové gule, jednoduchý recept

Výborné slivkové gule, jednoduchý recept

Výborné slivkové gule predstavujú jedno z najtradičnejších a najobľúbenejších slovenských a českých dezertov. Spomienky na tento lahodný pokrm siahajú hlboko do detstva mnohých z nás,… Čítať viac »Výborné slivkové gule, jednoduchý recept