Ak máte radi francúzske makrónky, určite sa vám budú páčiť aj tieto talianske sušienky amaretti. Sú voňavé, s jemným nádychom mandlí a úžasné mäkké.
Ingrediencie
- 140 g kryštálový cukor
- Kôra z 1 citróna
- Kôra z 1 pomaranča
- 165 g mandľová múka
- 2 veľké vaječné bielka
- 1 ČL mandľový extrakt
- 1 ČL amaretto likér
- 1/4 ČL pomarančovej šťavy
Postup
- V miske si rukou zmiešame cukor, pomarančovú kôru a citrónovú kôru, kým sa cukor nesfarbí. Potom prisypeme mandľovú múku a premiešame.
- V mise kuchynského robota si vyšľaháme bielka na sneh. Pridáme mandľový extrakt, amaretto, pomarančovú šťavu a zmes mandľovej múky a vareškou jemne premiešame. Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 1 – 2 hod do chladničky.
- Rúru si predhrejeme na 160 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie. Z jednej polievkovej lyžice tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kryštálovom cukre a ukladáme na plech vo vzdialenosti 5 cm od seba.
- Pečieme asi 20 – 25 minút, kým nie je spodok jemne zlatistý. Necháme úplne vychladnúť.