Kávové makrónky, originálny recept
Predstavte si ten moment, keď vstúpite do malej kaviarničky v srdci Paríža. Vzduch je plný lahodnej vône čerstvo upraženej kávy a cukrového prášku. Z jedného… Čítať viac »Kávové makrónky, originálny recept
Francúzska kuchyňa je považovaná za jednu z najlepších na svete a je synonymom pre eleganciu, sofistikovanosť a kulinárske umenie. Charakterizuje sa svojou rozmanitosťou a bohatstvom, ktoré sa odvíjajú od bohatej kultúrnej histórie a regionálnych špecialít. Od luxusných syrov, vína a foie gras, až po rustikálne bagety a ratatouille, francúzske jedlá sú známe svojou výnimočnou chutnosťou a kvalitou. Ponorte sa do sveta gurmánskych požitkov a objavte recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky a vezmú vás na kulinárnu cestu srdcom Francúzska.
Kuchárske knihy z francúzskej kuchyne nájdete na Martinus.sk
Predstavte si ten moment, keď vstúpite do malej kaviarničky v srdci Paríža. Vzduch je plný lahodnej vône čerstvo upraženej kávy a cukrového prášku. Z jedného… Čítať viac »Kávové makrónky, originálny recept
Ratatouille nie je len názov obľúbeného animovaného filmu o myši, ktorá varí. Vo Francúzskej kuchyni predstavuje zeleninové ratatouille oveľa viac – ide o tradičný zeleninový… Čítať viac »Jednoduchý recept na zeleninové Ratatouille
Makrónky s malinovým ganache sú jedným z najexkluzívnejších a najlahodnejších druhov francúzskych makrónok. Tento dezert je známy svojím rafinovaným vzhľadom, jemnou textúrou a jedinečnou kombináciou… Čítať viac »Makrónky s malinovým ganache, originálny recept na malinové makrónky
Maslové croissanty – tieto elegantné, vrstvené pečivá sú synonymom pre francúzsku kuchyňu a sú srdcom každých pravých raňajok v Paríži. Ich povestný tvar pripomínajúci polmesiac… Čítať viac »Domáce maslové croissanty, kompletný recept
Tarte Tatin je tradičná francúzska ovocná torta, ktorá sa vyznačuje tým, že sa pečie „naopak“. To znamená, že ovocie (najčastejšie jablká) sa karamelizuje v cukre… Čítať viac »Tarte tatin, recept na obrátený jablkový koláč
Jahodový galette je jednoduchý a pritom elegantný dezert, ktorý vyniká svojou rustikálnou krásou a chutným ovocným plnením. Galette je francúzske slovo pre voľne formovaný koláč,… Čítať viac »Rustikálny jahodový galette, jednoduchý recept na elegantný dezert
Gordon blue je jedno z najznámejších jedál z mäsa, ktoré sa skladá z plátov mäsa, ktoré sú naplnené syrom a šunkou, potom obalené v trojobale… Čítať viac »Gordon blue alebo cordon bleu, jednoduchý recept na kuraciu pochúťku
Tento originálny francúzsky recept na čokoládový dezert Bûche de Noël predstavuje ľahký vanilkový koláč zvinutý do valca, ktorý pripomína strom. Práve kvôli tomu ho u… Čítať viac »Bûche de Noël, originálny recept na vianočné poleno
Tieto francúzske čokoládové madlenky kombinujú jemnú chuť maslových sušienok s výraznou chuťou horkej čokolády, vďaka čomu sú snom každého milovníka sladkých pochúťok. Čokoládové madlenky sú… Čítať viac »Čokoládové madlenky, vianočný recept
Vyskúšajte tieto pomarančové madlenky. Garantujeme vám, že keď ich ochutnáte, stanú sa vašim novým obľúbeným receptom na tieto klasické francúzske maslové koláčiky. Pomarančové madlenky sú… Čítať viac »Pomarančové madlenky, originálny recept
Chcete ochutnať najlepšie maslové koláčiky aké ste kedy jedli? Vyskúšajte tento originálny recept na francúzske madlenky a budete nadšený. Príprava týchto vianočných koláčikov je veľmi… Čítať viac »Francúzske madlenky, originálny recept
Vyskúšajte recept na výborné škoricové madlenky, ktoré sú typickým vianočným pečivom z francúzska. Madlenky sa výborne hodia na vianočný stôl a ich chuť vyčarí úsmev… Čítať viac »Škoricové madlenky, vianočný recept