Ste pripravení na kúsok neba? Vyskúšajte tento dokonalý anjelsky koláč, na ktorý vám bude stačiť len sedem ingrediencií. Originálny Angel cake je ideálnym koláčom na vianočný stôl.
Ingrediencie
- 10 vaječných bielkov
- 180 a 60 g práškového cukru
- 120 g hladkej múky
- 1 a 1/4 ČL vínneho kameňa
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1/4 ČL mandľového extraktu
- Štipka soli
Postup
- Bielky necháme odstáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút. Medzitým si do misky dvakrát preosejeme 60 g cukru a múku.
- Rúru si predhrejeme na 170 °C.
- Do bielkov pridáme vínny kameň a soľ a šľaháme na strednej rýchlosti. Potom zvýšime otáčky a po troške pridávame dvakrát preosiaty cukor (200 g) a šľaháme, kým sa nevytvorí tuhá lesklá zmes. Potom pridáme vanilkový a mandľový extrakt a poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme zmes múky a cukru a vmiešame.
- Cesto nalejeme do nevymastenej formy na anjelsky koláč a pečieme 35 – 40 minút, kým jemne nezhnedne. Po dopečení formu prevrátime a necháme úplne vychladnúť.
- Nožom pouvoľňujeme okraje a vyklopíme.
- Podávame samotný alebo so šľahačkou a ovocím, prípadne môžeme poliať polevou z cukru a pomarančovej šťavy.