Plnené avokádo je veľmi obľúbeným jedlom. Jeho krémová textúra sa dokonale spája s vajíčkom a chrumkavou slaninou. Jedlo je vhodné na raňajky alebo si ho tiež môžete dať na desiatu.
Ingrediencie na plnené avokádové lodičky
- 2 zrelé avokáda
- 4 veľké vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 plátky slaniny
- Čerstvo nasekaná pažítka, na ozdobu
Postup prípravy plnených avokádových lodičiek
- Predhrejeme si rúru na 180 °C.
- Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a z každej polovice vydlabeme asi 1 PL avokáda. Vydlabané avokáda vložíme do zapekacej misy.
- V miske si rozbijeme vajíčka a pomocou lyžice prenesieme do každého avokáda jeden žĺtok a toľko vaječných bielkov, koľko sa zmestí. Osolíme a okoreníme.
- Pečieme kým bielka nestuhnú ale žĺtky nie sú ešte tekuté (20 až 25 minút.) Ak avokádo začína hnednúť, prikryjeme ho potravinovou fóliou.
- Medzitým si vo veľkej panvici opečieme slaninu do chrumkava (cca 8 minút), potom preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby nasala prebytočný tuk a nakrájame. Podávame s opečenou slaninou a nasekanou pažítkou.