Krása Buddha Bowl je v tom, že sa dajú pripraviť na nekonečno spôsobov. Môžete použiť takmer čokoľvek čo sa nachádza vo vašej chladničke alebo špajzi a výsledok bude vždy úžasný.
Ingrediencie
- 450 g vykostené kuracie prsia bez kože
- 1 batat
- 1 červená cibuľa
- 3 PL olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1/2 ČL cesnakový prášok
- 1/2 ČL mletý zázvor
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL arašidové maslo
- Šťava z 1 limetky
- 1 PL sójová omáčka
- 1 PL med
- 1 PL sezamový olej
- 500 g uvarená hnedá ryža
- 1 avokádo
- 65 g baby špenát
- Čerstvý koriander
- 1 ČL sezamové semienka
Postup
- Rúru si predhrejeme na 220 °C. Na veľký plech si dáme na kocky nakrájaný batat s nadrobno nakrájanou cibuľou. Polejeme 1 PL oleja a dochutíme soľou a korením. Pečieme do mäkka, 20 až 25 minút.
- Vo veľkej panvici si rozohrejeme 1 PL oleja. Kuracie mäso ochutíme cesnakovým práškom, zázvorom, soľou a korením. Dáme do panvice na rozohriaty oleja a restujeme do zlatista asi 8 minút z každej strany. Necháme 10 minút odpočívať a potom nakrájame na pásiky.
- V malej miske vyšľaháme cesnak, arašidové maslo, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a med. Zašľaháme sezamový olej a zvyšnú 1 lyžicu olivového oleja.
- Vopred uvarenú ryžu rozdelíme do štyroch misiek a do každej pridáme zmes batatov s cibuľou, kuracie mäso, avokádo krájané na pásiky a čerstvý baby špenát. Pred podávaním posypeme koriandrom, sezamovými semienkami a pokvapkáme dresingom.