Cuketová polievka na kari z čerstvého zázvoru, jalapeño a mäty. Rýchla, jednoduchá a upokojujúca chuť, ktorú si vychutnajú aj vegáni. Polievka sa môže podávať horúca aj vychladená.
Ingrediencie
- 2 PL kokosového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL strúhaného zázvoru
- ½ až 1 paprička jalapeño podľa chuti
- soľ
- 2 ČL kari korenia
- 1 kg cukety
- 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
- Lístky koriandra
- Lístky mäty
Postup
- Na kokosovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, zázvor, jalapeño a restujeme na strednej teplote cca 5 minút, pokiaľ nebudú mäkké a voňavé. Pridáme soľ, nakrájanú cuketu, kari korenie a restujeme ešte niekoľko minút.
- Pridáme 2 hrnčeky vývaru, privedieme do varu, prikryjeme a varíme, kým cuketa nezmäkne.
- Pridáme zvyšný vývar a polievku rozmixujeme do hladka. Potom pridáme koriander a mätu podľa chuti a znova mixujeme.