Preskočiť na obsah

Cuketová kari polievka

    Cuketová kari polievka - vegánsky recept

    Cuketová polievka na kari z čerstvého zázvoru, jalapeño a mäty. Rýchla, jednoduchá a upokojujúca chuť, ktorú si vychutnajú aj vegáni. Polievka sa môže podávať horúca aj vychladená.

    Ingrediencie

    • 2 PL kokosového oleja 
    • 1 cibuľa 
    • 2 strúčiky cesnaku 
    • 1 PL strúhaného zázvoru 
    • ½ až 1 paprička jalapeño podľa chuti 
    • soľ 
    • 2 ČL kari korenia 
    • 1 kg cukety  
    • 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru 
    • Lístky koriandra 
    • Lístky mäty 

    Postup

    1. Na kokosovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, zázvor, jalapeño a restujeme na strednej teplote cca 5 minút, pokiaľ nebudú mäkké a voňavé. Pridáme soľ, nakrájanú cuketu, kari korenie a restujeme ešte niekoľko minút. 
    2. Pridáme 2 hrnčeky vývaru,  privedieme do varu, prikryjeme a varíme, kým cuketa nezmäkne. 
    3. Pridáme zvyšný vývar a polievku rozmixujeme do hladka. Potom pridáme koriander a mätu podľa chuti a znova mixujeme. 
    Ďalšie inšpirácie