Cuketové mini pizze sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť pizze s použitím chutného zeleninového základu. Cuketové mini pizze dokážete pripraviť len za 30 minút. Sú skvelým občerstvením, chutnou prílohou alebo dokonca aj hlavným jedlom.
Ingrediencie
- 1 extra veľká cuketa
- Olivový olej
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL čierneho korenia
- ¼ ČL cesnakového prášku
- ¼ hrnčeka omáčky marinara
- 70 g strúhanej mozzarelly
- 30 g salámy ( podľa počtu koliesok cukety)
Omáčka marinara
- 1 PL olivový olej
- ½ cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 3 paradajky
- soľ
- mleté čierne korenie
- kryštálový cukor
- čerstvá bazalka alebo oregano
Postup
- Pripravíme si marinara omáčku. Na panvici si rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme nasekaný cesnak a restujeme cca 1 minútu. Potom pridáme ošúpané paradajky a dusíme, kým sa nerozpadnú ( cca 20 minút). Potom pridáme soľ, korenie a podľa chuti a kyslosti paradajok. Odstavíme z ohňa, dochutíme podľa potreby a pridáme nasekané lístky bazalky alebo oregana.
- Cuketu si umyjeme, orežeme a nakrájame na tenšie plátky cca 0,5 cm. Plech si vystelieme alobalom a potrieme olivovým olejom. Kolieska cukety poukladáme na plech v jednej vrstve a potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Pečieme v rúre na hornom rošte pri teplote 180 °C, kým nezmäknú a nezhnednú ( cca 2 minúty z každej strany). Ak hnednú nerovnomerne, postupne ich vyberáme z rúry.
- Na vrch každej cukety dáme lyžičkou trochu marinara omáčky, postrúhaný syr a salám. Vrátime do rúry a zapekáme, kým sa syr neroztopí. ( 30 – 60 sekúnd).