Preskočiť na obsah

Cuketové mini pizze

    Cuketové mini pizze - rýchly recept

    Cuketové mini pizze sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť pizze s použitím chutného zeleninového základu. Cuketové mini pizze dokážete pripraviť len za 30 minút. Sú skvelým občerstvením, chutnou prílohou alebo dokonca aj hlavným jedlom.

    Ingrediencie

    • 1 extra veľká cuketa  
    • Olivový olej  
    • ¼ ČL soli 
    • ¼ ČL čierneho korenia 
    • ¼ ČL cesnakového prášku 
    • ¼ hrnčeka omáčky marinara 
    • 70 g strúhanej mozzarelly 
    •  30 g salámy ( podľa počtu koliesok cukety) 

    Omáčka marinara 

    • 1 PL olivový olej 
    • ½  cibule 
    • 1 strúčik cesnaku 
    • 3 paradajky 
    • soľ 
    • mleté čierne korenie  
    • kryštálový cukor 
    • čerstvá bazalka alebo oregano 

    Postup

    1. Pripravíme si marinara omáčku. Na panvici si rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme nasekaný cesnak a restujeme cca 1 minútu. Potom pridáme ošúpané paradajky a dusíme, kým sa nerozpadnú ( cca 20 minút). Potom pridáme soľ, korenie a podľa chuti a kyslosti paradajok. Odstavíme z ohňa, dochutíme podľa potreby a pridáme nasekané lístky bazalky alebo oregana.  
    2. Cuketu si umyjeme, orežeme a nakrájame na tenšie plátky cca 0,5 cm. Plech si vystelieme alobalom a potrieme olivovým olejom. Kolieska cukety poukladáme na plech v jednej vrstve a potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Pečieme v rúre na hornom rošte pri teplote 180 °C, kým nezmäknú a nezhnednú ( cca 2 minúty z každej strany). Ak hnednú nerovnomerne, postupne ich vyberáme z rúry. 
    3. Na vrch každej cukety dáme lyžičkou trochu marinara omáčky, postrúhaný syr a salám. Vrátime do rúry a zapekáme, kým sa syr neroztopí. ( 30 – 60 sekúnd). 
    Ďalšie inšpirácie