Preskočiť na obsah

Cuketové špagety s maslom a parmezánom

    Cuketové špagety s maslom a parmezánom - FIT recept

    Tento jednoduchý recept na cuketové špagety je taký výborný, že budete mať pocit, ako by ste jedli skutočné špagety. Dokonalú chuť cuketových špagiet zabezpečíte pridaním prelisovaného cesnaku a strúhaného parmezánu.

    Ingrediencie

    • 2 stredné cukety  
    • 2 PL masla 
    • 1 PL prelisovaného cesnaku 
    • ½ ČL soli  
    • ¼ ČL mletého čierneho korenia 
    • ⅛ ČL chilli papriky 
    • 4 PL strúhaného parmezánu 

    Postup

    1. Pomocou ostrého kuchárskeho noža nakrájame každú cuketu pozdĺžne na veľmi tenké plátky. Musia byť čo najtenšie a potom každý z týchto plátkov nakrájame na tenučké rezančeky. Ak máte stačí použiť spiralizér.  
    2. Maslo si zohrejeme vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote. Potom pridáme cuketové rezance a restujeme, kým nezmäknú (cca 4-5 minút). Pridáme cesnak a restujeme ešte 1 minútu, odstránime z ohňa.  
    3. Pridáme soľ, čierne korenie, podľa chuti chilli a parmezán. Premiešame a podávame. 
    Ďalšie inšpirácie