Preskočiť na obsah

Cuketový quiche

    Cuketový quiche alebo slaný cuketový koláč - jednoduchý recept

    Jednoduchý recept na cuketový quiche bez kôrky s čerstvými bylinkami, paradajkami a šalotkou.

    Ingrediencie

    • 1 paradajka  
    • olivový olej  
    • 1 cuketa 
    • 3 šalotky 
    • soľ  
    • čierne mleté korenie 
    • 1 ČL mletej červenej papriky 
    • 65 g  strúhanej mozzarelly 
    • 2 PL strúhaného parmezánu  
    • 3 vajcia 
    • 160 ml mlieka 
    • ¼ ČL prášku do pečiva 
    • 65 g hladkej múky 
    • petržlenová vňať 

    Postup

    1. Predhrejeme si rúru na 180 °C. Paradajku si nakrájame na kolieska, poukladáme na papierovú utierku a posypeme soľou. Necháme niekoľko minút pôsobiť a potom osušíme. 
    2. Medzitým si na panvici zahrejeme 2 PL oleja na strednej teplote. Nakrájame si cuketu na kolieska a šalotky na kolieska ( kto má radšej menšie kúsky stačí aj na kocky) a pridáme na rozohriaty olej.  Dochutíme soľou, korením a ½ lyžičky sladkej papriky. Mierne zvýšime teplo a dusíme, pravidelne prehadzujeme, kým zelenina nezmäkne a nebude pekne sfarbená (s niekoľkými hnedými škvrnami na cukete). 
    3. Uvarenú zmes cukety a šalotky premiestnime na dno jemne formy na pečenie. Navrch poukladáme nakrájané paradajky. Pridáme mozzarellu a parmezán.  
    4. V miske vyšľaháme vajcia, mlieko, zvyšnú ½ lyžičky papriky, prášok do pečiva, múku a čerstvú petržlenovú vňať. Vaječnú zmes nalejeme do koláčovej formy na syrovú zmes. 
    5. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút, kým z vajíčok nevznikne pevná zmes. Vyberieme z rúry a pred podávaním počkáme 5 až 7 minút.  
    Ďalšie inšpirácie