Jednoduchý recept na cuketový quiche bez kôrky s čerstvými bylinkami, paradajkami a šalotkou.
Ingrediencie
- 1 paradajka
- olivový olej
- 1 cuketa
- 3 šalotky
- soľ
- čierne mleté korenie
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 65 g strúhanej mozzarelly
- 2 PL strúhaného parmezánu
- 3 vajcia
- 160 ml mlieka
- ¼ ČL prášku do pečiva
- 65 g hladkej múky
- petržlenová vňať
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 °C. Paradajku si nakrájame na kolieska, poukladáme na papierovú utierku a posypeme soľou. Necháme niekoľko minút pôsobiť a potom osušíme.
- Medzitým si na panvici zahrejeme 2 PL oleja na strednej teplote. Nakrájame si cuketu na kolieska a šalotky na kolieska ( kto má radšej menšie kúsky stačí aj na kocky) a pridáme na rozohriaty olej. Dochutíme soľou, korením a ½ lyžičky sladkej papriky. Mierne zvýšime teplo a dusíme, pravidelne prehadzujeme, kým zelenina nezmäkne a nebude pekne sfarbená (s niekoľkými hnedými škvrnami na cukete).
- Uvarenú zmes cukety a šalotky premiestnime na dno jemne formy na pečenie. Navrch poukladáme nakrájané paradajky. Pridáme mozzarellu a parmezán.
- V miske vyšľaháme vajcia, mlieko, zvyšnú ½ lyžičky papriky, prášok do pečiva, múku a čerstvú petržlenovú vňať. Vaječnú zmes nalejeme do koláčovej formy na syrovú zmes.
- Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút, kým z vajíčok nevznikne pevná zmes. Vyberieme z rúry a pred podávaním počkáme 5 až 7 minút.