Preskočiť na obsah

Domáce americké Halloween candy corn: Jednoduchý recept na sezónnu sladkosť plnú chuti a farieb

    Domáce americké Halloween candy corn: Jednoduchý recept na sezónnu sladkosť plnú chuti a farieb

    Halloween je obdobím plným strašidiel, kostýmov a, samozrejme, sladkostí! Medzi ikonické halloweenske pochúťky patrí aj candy corn, malé trojfarebné cukríky, ktoré sú obľúbené nielen kvôli svojej chuti, ale aj vzhľadu. Napriek tomu, že sa candy corn často spája s obchodmi, jeho domáca príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať. Navyše, vlastnoručne vyrobené candy corn umožňuje pridať lásku, trošku kreativity a kvalitné ingrediencie, ktoré zaručia, že výsledná pochúťka bude naozaj chutná.

    Vďaka tomuto receptu si môžete pripraviť candy corn priamo vo svojej kuchyni a užiť si tak zábavný a tvorivý proces. Nielenže ušetríte peniaze, ale budete mať aj istotu, že do sladkostí nepridávate žiadne zbytočné konzervačné látky. Vaše domáce candy corn bude nielen chutné, ale aj výnimočné – môžete ho ponúknuť deťom alebo ním ozdobiť halloweensku párty. Pripravte si teda suroviny, nasaďte si zásteru a pustite sa do prípravy tejto jedinečnej sezónnej pochúťky, ktorá určite poteší nielen vás, ale aj vašich blízkych!

    Halloween candy corn recept

    Ingrediencie

    • 1 šálka práškového cukru
    • 2 a 1/2 PL sušeného mlieka (alebo mliečneho prášku)
    • 1/4 ČL soli
    • 1/2 šálky kryštálového cukru
    • 1/3 šálky medu (alebo kukuričného sirupu)
    • 1/4 šálky masla (nesoleného)
    • 1/2 ČL vanilkovej esencie
    • Potravinárske farbivá (oranžová a žltá)

    Postup

    1. Príprava suchých ingrediencií: V malej miske zmiešajte práškový cukor, sušené mlieko a soľ. Dobre premiešajte a odložte bokom.
    2. Príprava sirupovej zmesi: V stredne veľkom hrnci na miernom ohni roztopte kryštálový cukor, med (alebo kukuričný sirup) a maslo. Zmes miešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom zvýšte teplotu a varte asi 1 minútu, kým začne zmes mierne vrieť. Nenechajte ju prevariť.
    3. Spojenie ingrediencií: Po pridaní vanilkovej esencie do sirupovej zmesi, pomaly pridávajte suché ingrediencie. Dobre premiešajte, aby vzniklo husté cesto.
    4. Rozdelenie a farbenie cesta: Zmes rozdeľte na tri rovnaké časti. Do jednej pridajte žlté potravinárske farbivo a do druhej oranžové. Tretia časť ostane biela. Každú časť dobre prepracujte, aby sa farba rovnomerne rozložila.
    5. Tvarovanie cukríkov: Na pracovnú dosku položte kúsky žltého, oranžového a bieleho cesta vedľa seba. Pomocou valčeka z nich vytvorte dlhý valček (asi 1 cm hrubý), kde budú všetky farby vedľa seba. Potom valček rozkrájajte na trojuholníky, aby ste vytvorili tvar candy corn.
    6. Nechajte zatuhnúť: Hotové cukríky uložte na plech s papierom na pečenie a nechajte ich schnúť približne 1 hodinu, aby zatuhli.

    Tipy

    • Uchovávajte candy corn v uzavretej nádobe pri izbovej teplote. Môžete ich skladovať aj v chladničke, kde vydržia dlhšie.
    • Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu práškového cukru pri miesení.

    Halloween candy corn otázky a odpovede

    Môžem použiť iné farby ako oranžovú a žltú?

    Áno, určite! Tradičné candy corn má síce biele, oranžové a žlté vrstvy, ale môžete experimentovať s farbami podľa vlastných preferencií alebo pridať tematické farby na rôzne príležitosti, ako je napríklad červená a zelená na Vianoce.

    Čím môžem nahradiť sušené mlieko?

    Sušené mlieko pomáha dodávať candy corn jemnú textúru a krémovú chuť. Ak ho nemáte, môžete ho nahradiť lyofilizovaným kokosovým mliekom alebo mandľovým mliekom v prášku, ale výsledná chuť sa môže mierne líšiť.

    Ako dlho vydrží domáce candy corn?

    Domáce candy corn môžete uchovávať v uzavretej nádobe pri izbovej teplote približne 1–2 týždne. Ak chcete predĺžiť ich trvanlivosť, skladujte ich v chladničke, kde vydržia až mesiac.

    Je možné candy corn zamraziť?

    Áno, môžete candy corn zamraziť, ale je dôležité ich dobre zabalit do vzduchotesnej nádoby alebo plastového vrecka. Pri správnom skladovaní v mrazničke môžu vydržať až 6 mesiacov. Pred podávaním ich nechajte rozmraziť pri izbovej teplote.

    Čo robiť, ak je cesto príliš lepkavé?

    Ak je cesto príliš lepkavé na manipuláciu, môžete pridať trochu práškového cukru a zľahka cesto pomúčiť. Tým sa dosiahne pevnejšia konzistencia, ktorá sa bude ľahšie tvarovať.

    Môžem použiť namiesto masla margarín?

    Margarín je možné použiť ako alternatívu, ale maslo dodáva candy corn výraznejšiu chuť a jemnejšiu textúru. Ak použijete margarín, výsledok môže byť o niečo tuhší, ale stále chutný.

    Je tento recept vhodný pre deti?

    Určite áno! Deti môžu pomáhať pri miesení farieb a tvarovaní cukríkov. Treba však byť opatrný pri práci s horúcou sirupovou zmesou, ktorú by mali spracovávať dospelí. Urobte z toho zábavnú rodinnú aktivitu, ktorú si deti zamilujú!

    Ďalšie inšpirácie