Preskočiť na obsah

Dubáková polievka so zemiakmi

    Dubáková polievka so zemiakmi - recept ako od babičky

    Skvelá a výdatná polievka, ktorá je vhodná na obed alebo večeru počas chladných jesenných dní.

    Ingrediencie

    • 200 g čerstvé dubáky 
    • 2 väčšie zemiaky 
    • 1 cibuľa 
    • Strúčik cesnaku 
    • 2 PL bravčová masť 
    • 250 ml smotana na šľahanie 
    • Biele korenie 
    • soľ 
    • sušený rozmarín 
    • 1 PL masla 

    Postup

    1. Huby si očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a restujeme do sklovita. Do cibuľky prelisujeme strúčik cesnaku a pridáme huby. Chvíľku restujeme, podlejeme vodou a privedieme do varu.  
    2. Varíme asi 20 minút, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie, rozmarín a varíme ďalších 15 minút alebo kým nebudú zemiaky mäkké.   
    3. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme dohladka. Môžeme vybrať polovicu húb a len polovicu rozmixovať. Zvyšné huby vrátime do rozmixovanej zmesi. Zalejeme smotanou, vrátime na oheň a necháme prejsť varom.  Polievku odstavíme, podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme a necháme roztopiť lyžicu masla na zjemnenie chuti.  
    Ďalšie inšpirácie