Skvelá a výdatná polievka, ktorá je vhodná na obed alebo večeru počas chladných jesenných dní.
Ingrediencie
- 200 g čerstvé dubáky
- 2 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- Strúčik cesnaku
- 2 PL bravčová masť
- 250 ml smotana na šľahanie
- Biele korenie
- soľ
- sušený rozmarín
- 1 PL masla
Postup
- Huby si očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a restujeme do sklovita. Do cibuľky prelisujeme strúčik cesnaku a pridáme huby. Chvíľku restujeme, podlejeme vodou a privedieme do varu.
- Varíme asi 20 minút, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie, rozmarín a varíme ďalších 15 minút alebo kým nebudú zemiaky mäkké.
- Odstavíme z ohňa a rozmixujeme dohladka. Môžeme vybrať polovicu húb a len polovicu rozmixovať. Zvyšné huby vrátime do rozmixovanej zmesi. Zalejeme smotanou, vrátime na oheň a necháme prejsť varom. Polievku odstavíme, podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme a necháme roztopiť lyžicu masla na zjemnenie chuti.