Ideálna polievka pre tých, ktorý neľúbia držky, ale nechcú prísť o výbornú polievku. Nie je to síce úplne ono, ale chuť sa veľmi približuje pravej a lahodnej držkovej polievke. Vyskúšajte a uvidíte sami.
Ingrediencie
- 250 g hlivy ustricovej
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL bravčová masť
- Červená mletá paprika
- Mleté čierne korenie
- Rasca drvená
- Nové korenie mleté
- Majorán
- Soľ
- 1,5 l hovädzieho alebo hubového vývaru
- Petržlenová vňať na servírovanie
Postup
- V hrnci si necháme rozohriať bravčovú masť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Prelisujeme dva strúčiky cesnaku a restujeme ďalšiu minútu. Hlivu nakrájame na rezančeky a krátko zarestujeme na cibuľke s cesnakom. Pridáme mletú červenú papriku, rascu, hladkú múku a krátko premiešame. Zalejeme vývarom.
- Privedieme do varu a varíme asi 20 minút. Osolíme, okoreneníme a pred koncom varenia pridáme majorán.
- Servírujeme s petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.