Zamrazenie šťaveľa je umenie i veda zároveň. Táto skromná, avšak výrazná bylina sa už stáročia využíva v kuchyniach po celom...
Read moreDetailsKeď sa povie Veľká noc, mnohým z nás sa pred očami rozprestrie paleta rodinných tradícií, spomienok a vôní, ktoré sú...
Read moreDetailsV dnešnej dobe, keď sa celosvetovo obnovuje záujem o tradičné metódy konzervácie potravín a zároveň sa čoraz viac dbá na...
Read moreDetailsV dnešnom uponáhľanom svete plnom rýchleho občerstvenia a konzervovaných potravín sa čoraz viac ľudí obracia k tradíciám starých mám –...
Read moreDetailsRebarbora, so svojimi charakteristickými žiarivo červenými stonkami a veľkými zelenými listami, je jednou z prvých poslov jari v záhradách a...
Read moreDetailsAko dlho vydrží pesto z medvedieho cesnaku je kľúčovou otázkou pre všetkých, ktorí si chcú pochutnať na tejto jedinečnej sezónnej...
Read moreDetailsSušený medvedí cesnak, známy aj ako divoký cesnak (Allium ursinum), je cenený pre svoje výrazné aromatické vlastnosti a zdravotné prínosy....
Read moreDetailsMedvedí cesnak (Allium ursinum), známy aj ako divoký cesnak, je obľúbená jarná bylinka, ktorá rastie v listnatých lesoch Európy a...
Read moreDetailsS príchodom jari sa príroda prebúdza k životu, a medzi prvými darčekmi, ktoré nám ponúka, patrí medvedí cesnak. Táto bylina,...
Read moreDetailsV horúcich letných dňoch, keď slnko žiari najjasnejšie a teplo sa rozlieva po celom okolí, nič neosvieži tak ako šťavnatý,...
Read moreDetailsV srdci tradičnej kuchyne mnohých kultúr po celom svete leží skromná, ale výnimočná surovina - kyslá kapusta. Tento fermentovaný poklad,...
Read moreDetailsHranolky sú bezpochyby jedným z najobľúbenejších pokrmov na svete. Od jednoduchých, slaných a chrumkavých až po pikantné a aromatické variácie,...
Read moreDetails