Vyskúšajte tento rýchly recept na lahodné vínové koláčiky, ktoré sú vhodné na vianočný stôl.
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 250 g masla
- 7 PL bieleho vína
- 3 bal vanilkový cukor
- Práškový cukor na obaľovanie
Postup
- Do misy preosejeme múku, pridáme víno a zmäknuté maslo. Rukami alebo v kuchynskom robote vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
- Rúru si predhrejeme na 170 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.
- Cesto vyberieme z chladničky a necháme chvíľku zmäknúť pri izbovej teplote. Potom z neho vyvaľkáme tenký plát (0,3 mm) a vykrajujeme menšie tvary.
- Pečieme asi 10 minút a po dopečení necháme pár minút chladnúť na plechu.
- V menšej miske si zmiešame vanilkové cukry s práškovým cukrom a poriadne v ňom obalíme ešte teplé koláčiky.