Preskočiť na obsah

Jemné vínové koláčiky

    Jemné vínové koláčiky - najlepší recept

    Vyskúšajte tento rýchly recept na lahodné vínové koláčiky, ktoré sú vhodné na vianočný stôl.

    Ingrediencie

    • 300 g hladkej múky  
    • 250 g masla 
    • 7 PL bieleho vína 
    • 3 bal vanilkový cukor 
    • Práškový cukor na obaľovanie 

    Postup

    1. Do misy preosejeme múku, pridáme víno a zmäknuté maslo. Rukami alebo v kuchynskom robote vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.  
    2. Rúru si predhrejeme na 170 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.  
    3. Cesto vyberieme z chladničky a necháme chvíľku zmäknúť pri izbovej teplote. Potom z neho vyvaľkáme tenký plát (0,3 mm) a vykrajujeme menšie tvary. 
    4. Pečieme asi 10 minút a po dopečení necháme pár minút chladnúť na plechu.  
    5. V menšej miske si zmiešame vanilkové cukry s práškovým cukrom a poriadne v ňom obalíme ešte teplé koláčiky.  
    Ďalšie inšpirácie